Over CSTA

Over Christine en de CSTA

In 1964 ben ik geboren in de Haarlemmermeer als jongste van een gezin met vijf kinderen (drie zussen en één broer). Een gezellig, druk en hardwerkend gezin. Veel lawaai aan de buitenkant en weinig contact met de binnenkant. Rond mijn 40ste begon ik behoefte te krijgen om mijzelf beter te leren kennen. In mijn zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling kwam ik bij Systemisch Werk terecht. Het is een manier van kijken gericht op bewustwording van je eigen plek in een systeem. Bij systeem kun je denken aan je familie, je huidige gezin, de organisatie waar je werkt, het land waar je woont, de cultuur waar je uit komt, maar ook aan je lichaam. Systemisch Werk geeft inzicht in jouw verhoudingen met anderen in een bepaald systeem en leert je waar belemmeringen zitten, waarom je opnieuw kunt vervallen in bepaald gedrag dat je blokkeert in je ontwikkeling en wat hierin helpend kan zijn.

Systemisch Werk heeft mijn perspectief veranderd, waardoor ik milder naar mijzelf en anderen ben gaan kijken. Ik ben meer bezig met waarneming en minder met dé waarheid. Bovendien kan ik beter zien hoe iemand in zijn/haar gedrag loyaal is aan het gezin van herkomst. En dat dit nu eenmaal is hoe we dat allemaal doen. We kunnen onze geschiedenis niet veranderen, wat we wel kunnen veranderen is ons antwoord daarop.

CSTA

Als arbeids- en organisatiepsychologe ben ik eind jaren ‘90 in het trainers- en adviesvak gestart. Na een aantal jaren als seniortrainer voor een grote HR-dienstverleningsorganisatie te hebben gewerkt, wilde ik een nieuwe impuls geven aan mijn ontwikkeling. Ik ben daarom in 2008 met mijn eigen bedrijf CSTA begonnen: Christine Slootweg Training en Advies. Inmiddels zijn teamontwikkeling, coaching, familie- en organisatieopstellingen en intervisie als activiteiten toegevoegd.

Opdrachten

Mijn opdrachten zijn divers. Dat komt doordat ik voor heel uiteenlopende opdrachtgevers werk. Ik word vaak breed ingezet, zowel voor trainingen, intervisie en teamontwikkeling als voor individuele coaching. Daarnaast verzorg ik opleidingen met een open inschrijving en ontwikkeltrajecten op maat. Door de diversiteit van mijn werkzaamheden heb ik een ruime blik ontwikkeld en kan ik holistisch naar organisaties kijken. Ik kan daardoor verschillende perspectieven onderscheiden, ze begrijpen en ze waar nodig samenbrengen.   

Samenwerkingen

Ik werk als zelfstandige graag nauw samen met collega’s. Hierdoor blijf ik leren en kan ik ook meer volume aan. Ik werk als associé voor RaymakersvdBruggen, voer samen met René Huurdeman van Blue Talent ontwikkelprogramma’s uit en ben opleider ‘Systemisch Werk’ voor de 1ste Verdieping.
        
 
 
 

Meer weten …..?

Meer weten over hoe ik jou of jouw afdeling of organisatie kan helpen ontwikkelen, neem contact op met mij, Christine.